Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Royal College of Art, lider între universitățile de artă din lume pentru al nouălea an consecutiv
london.,uk ,07.11.2021.,the,name,sign,,facade,and,entrance,of

Royal College of Art, lider între universitățile de artă din lume pentru al nouălea an consecutiv

The Royal College of Art din Londra este lider între universitățile de artă și design la nivel mondial pentru al nouălea an consecutiv, conform QS World University Rankings by Subject 2023 – cel mai mare sondaj de opinie realizat la nivel internațional în mediul academic și în industrie.

Universitatea a obținut un scor de 100% pentru reputația academică și 93,5% pentru reputația de angajator.

„În anul care urmează, ne concentrăm mai mult decât oricând pe promovarea interdisciplinarității și a impactului cercetării noastre, a schimbului de cunoștințe, a inovației și a instruirii de prim rang în abordarea provocărilor globale”, a spus dr. Paul Thompson, prorector al Royal College of Art.

RCA conduce în lista 100 de universități de top din lume pentru studiul artei și designului, care cuprinde instituții mult mai mari din întreaga lume, printre care Universitatea Stanford și Massachusetts Institute of Technology, și mari instituții de artă și design, precum Parsons și New School University din New York.

Royal College of Art și-a început activitatea în 1837 sub numele de Government School of Design. A primit o cartă regală și statutul de universitate în 1967. De-a lungul timpului, a investit în cercetare și în schimbul de cunoștințe care informează și inspiră o nouă generație de practici vizionare în industriile creative.

„Faptul că RCA a fost clasată ca universitate de artă și design de top din lume în ultimii nouă ani consecutivi este o dovadă a talentului, flerului și priceperii personalului și studenților noștri”, a mai spus Thompson.