Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Școala de Artă – Amplu program educațional la Ilfoveanu & Badea
scoala de arta

Școala de Artă – Amplu program educațional la Ilfoveanu & Badea

Școala de Artă, un amplu program educațional, a debutat la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea din Pitești și va dura două luni, în care artiști din diverse domenii vor susține cursuri pentru 103 elevi și 20 de profesori din învățământul gimnazial al județului Argeș.

Prin acest demers, Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea își propune să promoveze arta și educația prin artă în rândul tinerilor, într-un spațiu care să-i inspire, să le cultive potențialul artistic și abilitățile de comunicare prin ateliere gratuite de teatru, muzică, arte vizuale, scriere creativa și storytelling.

Acest lucru va fi posibil alături de traineri și mentori experimentați – actori, antrenori de voce, scriitori și artiști vizuali.

Beneficiarii direcți sunt 103 elevi și 20 de profesori din învățământul gimnazial al județului Argeș, care pe o perioadă de 2 luni vor participa gratuit la o serie de cursuri și ateliere din sfera artistică.

Programarea cursurilor se regăsește pe site-ul fundație, fundatiailfoveanu.ro.

Cursurile au loc la sediul Fundației Culturale Ilfoveanu & Badea din Pitești, iar echipa de proiect „Școala de Artă” este alcătuită din: Iulia Dumitru și Constantin Cotimanis – actori; Anca Diana Giura – artist plastic; Magda Grigore – scriitor, profesor; Malvine Mocenco – restaurator; Ioana Ungureanu – profesor pian; Marius Balan – solist muzică ușoară.