Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Salonul Național de Artă Contemporană 2022
salonul national de arta contemporana 2021

Salonul Național de Artă Contemporană 2022

Salonul Național de Artă Contemporană 2022, organizat de Uniunea Artiștilor Plastici, va avea loc în perioada 21 octombrie – 9 decembrie, în mai multe spații din București.

Prima secțiune este reprezentată de o expoziție pilot, deschisă la Muzeul Național de Artă Contemporană al României între 21 octombrie și 13 noiembrie. Vernisajul de aici este programat pentru 26 octombrie.

A doua secțiune e reprezentată de o expoziție la Combinatul Fondului Plastic, în galerii de artă și spații alternative din rețeaua Uniunii Artiștilor Plastici din România, între 1 și 30 noiembrie.

La Combinatul Fondului Plastic va avea loc și deschiderea oficială a SNAC 2022, pe 1 noiembrie.

A treia secțiune a Salonului e reprezentată de expoziții la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, între 1 și 30 noiembrie, și la Muzeul Național al Țăranului Român, între 23 noiembrie și 9 decembrie.

În afara expozițiilor, vor avea loc conferințe și workshop-uri, stabilite pe parcursul desfășurării proiectului.

Ediția din acest an este una care experimentează cu formula inițială și se articulează din secțiuni dedicate picturii, sculpturii, artelor decorative, graficii, video și media digitale și încearcă să traseze o imagine de ansamblu a Uniunii Artiștilor, a componenței sale, a direcțiilor și modalităților care definesc practica artistică a membrilor săi.

Salonul este realizat cu lucrări recente, propuse de artiști și se afirmă ca incubator, ca loc de întâlnire și ca primă etapă pentru discursuri expoziționale viitoare.

Foto: SNAC 2021 / arhivă