Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Scenograful Marian Văsii, expoziție de pictură la Opera Națională București
bucharest,,romania,,8,november,2020, ,romanian,national,opera,building

Scenograful Marian Văsii, expoziție de pictură la Opera Națională București

Scenograful Marian Văsii semnează expoziția de pictură „Refugiu în distopie, o lume în altă lume…”, deschisă în foaierul Operei Naționale București pe 24 aprilie, la ora 18:30, cu un performance.

La vernisaj vor fi invitați Dj With No Name, iar un concert live va fi susținut de Anadi, Cristina Pleșa și Daria Oprea, acompaniate Dan Banică. Programul va fi încheiat de DJ Serban Blebea (Sherby).

Colecția „Refugiu în distopie” împletește „valori academice cu sete anarhistă într-un limbaj contemporan din care rezultă o estetică distopică”, după cum este prezentată.

„Fiecare tablou are un apendice, asemenea nouă – pot exista atât împreună, cât și separat. Totodată, decorativul, colajul, instalația sunt instrumentele cu care aleg să-mi compun și să-mi recompun întregul demers artistic din poziția de artist vizual-scenograf”, spune Văsii despre lucrările catalogate drept diptice.

Marian Văsii marchează mai mult de zece ani ca scenograf în teatrul românesc independent și de stat, iar de aproximativ două decenii este artist vizual activ în expoziții. El este și cel care semnează scenografia muzeului multi-media Schighișoara Tales din Sighișoara.