Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O sută de noi lucrări de artă originale, la Art Machine din București
art machine nairam marian văsii

O sută de noi lucrări de artă originale, la Art Machine din București

„Nairam”, noua colecție de 100 lucrări de artă originale realizate de artistul Marian Văsii, va fi disponibilă publicului amator de artă contemporană în format neconvențional, începând cu 22 martie, la Art Machine, automatul de tip vending machine inițiat de gruparea artistică Pastila Roz și amplasat în București, în Cărturești Parklake.

Marian Văsii, prin abordarea desenelor realizate pentru Art Machine, speculează mai multe posibilități la limita normalului – de la minimalism la suprarealism, supuse îndoielii în căutarea de alte forme sau subiecte, ajungând astfel la a crea o lume într-o altă lume.

„Nairam” închide un ciclu de gânduri și sentimente provocate de societate, pandemie și experiențe personale. „Dormi sau visezi?” este tema prin care artistul caută la nivel plastic să transmită idei sau chiar interogații către privitor. Încheie o serie de tablouri începută în 2021 pentru expoziția „Fusion Arts” de la Palatul Noblesse și elaborată în cadrul expoziției personale de la ArtHub (2022) – „Nairam. OniriQue Tehnicolor”. Un triptic din serie a putut fi văzut în 2022 și la galeria neconvențională Celula de Artă.

Marian Văsii a absolvit Facultatea de Arte Decorative și Design / secția Scenografie în cadrul Universității de Artă București – profesor coordonator scenograf Roxana Ionescu, secția Arhitectură – Design a liceulul de Artă „Hariclea Darclee” Brăila – profesor coordonator Aurel Manole, curs de Grafică și Pictură, mentor Hugo Maracineanu, în cadrul cenaclului COLOANA H și școala de Artă „Vespasian Lungu” Brăila, secția grafică, profesor coordonator – Constantin Boer Dondoș.

Proiectul Art Machine încurajează consumul de artă prin punerea în contact direct a artiștilor cu publicul. Art Machine creează o oportunitate unică de a achiziționa lucrări originale de artă, într-un format și la un preț accesibil, în același timp oferind expunere și susținere financiară artiștilor implicați în proces. Începând cu iulie 2020, a pus la dispoziția publicului mai mult de 40 de serii de lucrări originale de la artiști.