Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Schițe cu decoruri create de Paul McCartney pentru Saville Theatre, expuse pentru prima dată
schite

Schițe cu decoruri create de Paul McCartney pentru Saville Theatre, expuse pentru prima dată

O serie de schițe cu decor de scenă pe care Sir Paul McCartney le-a creat pentru teatrul managerului formației The Beatles, Brian Epstein, au fost expuse pentru prima dată.

Desenele, pe care McCartney le-a creat în 1966, erau modele pentru Teatrul Saville din Londra, pe care Epstein îl închiriase.

Donate Muzeului Beatles din Liverpool

Schițele nevăzute anterior au fost donate Muzeului Beatles din Liverpool de un anonim, care le-a cumpărat la licitație pentru 25.000 de lire sterline.

Roag Best, directorul muzeului, a spus că Sir Paul a fost invitat de Epstein să creeze designul în 1966. Epstein a organizat la teatru concerte ale unor artiști precum Bee Gees, The Jimi Hendrix Experience și Chuck Berry.

Unul dintre desenele sale, cu stele și dungi, a fost folosit ca fundal pentru legendele de la Motown The Four Tops.

Desenele au fost adnotate, inclusiv unul cu un avertisment de „mașinărie care se mișcă lent”, unul cu mențiunea „în acest sens”, alături de o schiță a unei case cu susul în jos și o altă mențiune: „Această piesă a decorului cade pe scenă, dezvăluind perdele roșii prin care interpreții ies, zâmbind”.

O altă schiță arată 12 oglinzi în care „publicul să se întrezărească”, în timp ce o altă schiță cu ochelari și mustăți pe fundal are notat: „Decor de comedie simplă. Actorul intră pe gură, nu zâmbește, se târăște”.

Best a spus că schițele „nu au fost niciodată văzute în public”. „Am fost contactați de proprietar… care a spus că a avut plăcerea de a avea aceste modele pe perete timp de doi ani și a vrut să le vadă și alți oameni”, a spus el.

Foto credit: Liverpool Beatles Museum