Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Scufița magenta”, o nouă instalație Gorzo
gorzo, scufita magenta

„Scufița magenta”, o nouă instalație Gorzo

„Scufița magenta”, o nouă instalație a lui Dumitru Gorzo, va putea fi văzută la galeria /SAC de la Malmaison în perioada 16 februarie – 11 martie.

Instalația cuprinde lucrări construite în acțiunile „Continuous Studio IV”, iunie – octombrie 2022, de la Fosta Comenduire a Garnizoanei, în Timișoara, și „Contonuous Studio V – Peretele”, decembrie – ianuarie 2023, la /SAC @ Malmaison.

„«Continuous Studio» nu este un performance și n-are nimic de-a face cu recunoașterea vreunei acțiuni exemplare. Mereu mi-am dorit să văd atelierele celorlalți, să arunc un ochi pe sub ușă sau pe geamul deschis. Orice fel de atelier e un fel de lume care se construiește în altă lume, e ca o fractură în spațiu. E un construct fragil, care se construiește greu și pe care nu suntem dispuși să-l împărtășim foarte ușor. Nu c-am ști cum. Plus că sunt puțini oameni care își pot face arta cu spectatori. Tipul ăsta de acțiune ajunge să aibă toate caracteristicile unei lucrări: există intenție, intuiești o direcție și dup-aceea haos. Adică o mare de posibilități. «Continuous Studio» e, deci, un soi de revărsare de forță și o mare împleticeală. Nu am un plan anume. În principiu, vreau să-ncerc să lucrez real cu locul în care ajung”, a transmis Dumitru Gorzo.