Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Sculptorul Remus Irimescu, la galeria Helios din Timișoara
remus irimescu, studioul hof grillenoed

Sculptorul Remus Irimescu, la galeria Helios din Timișoara

Lucrări ale sculptorului Remus Irimescu vor fi expuse la galeria Helios din centrul Timișoarei până pe 19 mai. Vernisajul expoziției „Pragul” este programat pentru 5 mai, la ora 18:00.

Remus Irimescu (n. 1967, Râmnicu Vâlcea), artist care a devenit cunoscut pentru sculpturile abstracte realizate din lemn, bronz și piatră, marcate de simboluri geometrice – ca o galerie de artefacte din culturi antice, atemporale și universale în același timp -, este stabilit în Timișoara.

A plecat din orașul său natal la sfârșitul anilor ’80, pentru a studia ingineria construcțiilor la Timișoara, dar în scurt timp și-a îndreptat atenția către lumea artistică. Concentrat să devină sculptor, a început să studieze la Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara, unde a obținut și un masterat în sculptură.

De-a lungul anilor, artistul a avut mai multe expoziții personale și de grup în Germania, Franța, Belgia, Olanda, Ungaria și România; a participat la saloane de artă naționale și internaționale, târguri de artă, simpozioane și tabere de artă. Lucrările sale de for public sunt expuse în Ómoravica, Serbia („Venus”, 2008), și în România – în Timișoara („Scaunul copilăriei”, 2009; „Bustul lui Ioan Hunyadi”, 2011; „Intrarea principală”, 2017) și în satul vecin Covaci („Maestrul”, 2008). Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.