Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Seară de animație de artă cu Olimpiu Bandalac, la Scemtovici & Benowitz Gallery
vizual seara animatie 2 bandalac

Seară de animație de artă cu Olimpiu Bandalac, la Scemtovici & Benowitz Gallery

Cinci scurtmetraje cu și despre animație sunt incluse în a doua seară de evenimente speciale din expoziția „Orele…”, de la Scemtovici & Benowitz Gallery din București, care cuprinde lucrări realizate de Olimpiu Bandalac pe parcursul mai multor decenii.

Expoziția „Orele…”, curatoriată de Raluca Ilaria Demetrescu, va găzdui proiecția a patru filme regizate de Olimpiu Bandalac și un interviu despre producția filmului de animație, pe 7 aprilie, de la ora 18:30.

Filmele au fost realizate în colaborare cu muzicianul și compozitorul Octavian Nemescu (1940-2020), care semnează muzica originală, și cu Erica Nemescu, coloana sonoră. Filmele sunt o mărturie a unei perioade istorice a producției filmului de animație în România.

Vor fi proiectate: „Statuia” – 7 min. (1983), „Pompele” – 9 min. (1984), „Podul” – 8 min. (1985), „Navigatorul” – 8 min. (1992-93) și „Despre animație 02” – 5 min. (2021).

Evenimentul face parte din seria întâlnirilor InsideArt, program prin care Scemtovici & Benowitz Gallery creează conexiuni între artiști și public. Vârsta recomandată: 12 ani+

Expoziția „Orele…”, o meta-instalație multimedia ce încorporează piese muzicale din creația compozitorului Octavian Nemescu, poate fi vizitată până pe 20 aprilie, în zilele de joi, vineri și sâmbătă, între orele 14:00 și 19:30. Vizitatorii vor putea audia piesele compozitorului Octavian Nemescu integrate în instalație începând cu ora 17:00, până la închiderea programului de vizitare.