Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Seria de licitaţii Sotheby’s de anul acesta, cu obiecte care i-au aparţinut lui Karl Lagerfeld, a avut vânzări totale de peste 20 de milioane de euro

Seria de licitaţii Sotheby’s de anul acesta, cu obiecte care i-au aparţinut lui Karl Lagerfeld, a avut vânzări totale de peste 20 de milioane de euro

Ultima licitaţie, care s-a încheiat joi, la Paris, a avut încasări de 1.825.866 de euro, iar un lot-surpriză al acesteia a fost desenul pe carton “After Julius Preite, Karl Lagerfeld and the Simpsons”, care îl prezintă pe creator alături de membri ai familiei Simpson, din serialul animat. Acesta a fost adjudecat la 126.000 de euro, în contextul în care preţul de pornire era între 100 şi 150 de euro.

Artnet scrie că admiratorii lui Lagerfeld “s-au bătut” pe obiectele care i-au aparţinut acestuia, incluzând mănuşile lui nelipsite, schiţe semnate de el dar şi un coş de gunoi de Jacques Adnet, adjudecat la 3.528 de euro.

Penultima licitaţie a avut încasări de 4.391.876 de euro, iar doar şase din cele 714 loturi au rămas nevândute.

Seria de anul acesta a avut loc în Monaco şi Paris şi a inclus mobilă, obiecte vestimentare, schiţe, automobile Rolls Royce, obiecte ale pisicii sale, Choupette şi chiar lenjerie de pat.

Anul viitor, în martie, va avea loc ultima serie de licitaţii dedicată artistului, în Koln.

Lagerfeld, care a murit în 2019, a revoluţionat brandurile pentru care a lucrat, Fendi, Chanel şi pe cel propriu

Competiţia pentru obiectele care i-au aparţinut a avut loc în sală, la telefon şi online. Lagerfeld era un colecţionar avid şi un pasionat de designul interior. În licitaţie, o masă creată de Martin Szekely a fost vândută pentru 264.600 de euro.

O pereche de mănuşi de piele, accesoriu-semnătură al său, a fost vîndută pentru 45.880 de euro. Acesteia i s-au alăturat piese vestimentare semnate Martin Margiela, Dior Homme şi Saint Laurent.

“Colecţionari, pasionaţi de modă şi admiratori ai stilului şi crezului lui Karl Lagerfeld s-au reunit (…) fizic şi virtual, pentru a-şi exprima aprecierea pentru unul dintre cei mai mari designeri ai lumii”, a afirmat Pierre Mothes, vicepreşedinte al Sotheby’s France, după prima licitaţie din capitala Franţei.