Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Smithsonian a returnat Nigeriei 30 de sculpturi din bronz
fowl, national gallery of art

Smithsonian a returnat Nigeriei 30 de sculpturi din bronz

National Gallery of Art și Smithsonian au returnat Comisiei Naționale pentru Muzee și Monumente din Nigeria, într-o ceremonie la National Museum of African Art (NMAfA) din Washington D.C., treizeci de sculpturi în bronz furate de trupele britanice în 1897.

La începutul anului, NMAfA a înlăturat din expoziție Bronzurile de Benin și a anunțat că investighează proveniența lor ca parte a procesului de repatriere.

În iunie, Consiliul Institutului Smithsonian a votat returnarea unui grup de 29 de sculpturi din bronz către Nigeria, țara de origine, căreia i-a promis anul acesta înapoierea obiectelor furate în urmă cu mai mult de un secol.

National Gallery of Art votase în 2020 să returneze un bronz pe care îl deținea. Ceremonia a inclus și transferul acestuia de la Rhode Island School of Design Museum din Providence, potrivit Associated Press.

Obiectele returnate fac parte din seria de 39 de bronzuri din colecția Smithsonian National Museum of African Art din Washington D.C. Pentru celelalte sunt derulate cercetări legat de proveniență.