Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Smithsonian și MTV lansează un concurs artistic de tip reality show
the exhibit, show, hirshhorn museum and sculpture garden

Smithsonian și MTV lansează un concurs artistic de tip reality show

Hirshhorn Museum and Sculpture Garden de la Smithsonian s-a asociat cu studiourile MTV pentru a crea serialul de șase episoade „The Exhibit”, ce va urmări șapte artiști americani care vor concura pentru o expunere la muzeu și un premiu în bani.

În urma unei căutări la nivel național, participanții au fost selectați de curatorii Hirshhorn. Din grup fac parte gravorul Jamaal Barber, artistul Onondaga Frank Buffalo Hyde, designerul și sculptorul Misha Kahn, pictorița Clare Kambhu, artista multimedia Baseera Khan, artista video și performerul Jillian Mayer și pictorița Jennifer Warren.

În cadrul serialului, ei trebuie să creeze lucrări inspirate de Hirshhorn și de piese din colecția muzeului, care include artiști precum Laurie Anderson, Mark Bradford, Guerrilla Girls, Barbara Kruger, Yayoi Kusama, Nam June Paik și Alma Thomas.

Câștigătorul, invitat să expună o piesă originală la Hirshhorn

Directorul muzeului, Melissa Chiu, conduce un juriu rotativ din lumea artei, printre care se află artistul Adam Pendleton, criticul Kenny Schachter, educatorul artistic Sammy Hoi, strategul digital al muzeului, JiaJai Fei, și colecționarul de artă Keith Rivers. Juriul va evalua originalitatea și execuția lucrărilor.

La final, artistul câștigător va fi invitat să expună o piesă originală la Hirshhorn și va primi un premiu în bani, 100.000 de dolari, din partea rețelei de televiziune.

Scopul producției de televiziune este de a pune în lumină procesele profesionale de creare a artei și de a face arta mai accesibilă pentru noi categorii de public, potrivit muzeului.

Serialul este prezentat de Dometi Pongo de la MTV News și va avea premiera la MTV, pe 3 martie, iar pe canalul Smithsonian, pe 7 martie.

Foto: Melissa Chiu îi primește pe artiștii Clare Kambhu, Jamaal Barber, Jennifer Warren, Baseera Khan, Misha Kahn și Frank Buffalo Hyde în depozitul muzeului în timpul filmărilor pentru „The Exhibit: Finding The Next Great Artist” (c) Hirshhorn Museum and Sculpture Garden / Shannon Finney