Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Study of Sir Winston Churchill”, al doilea cel mai mare preț pentru un portret al lui Churchill
churchill

„Study of Sir Winston Churchill”, al doilea cel mai mare preț pentru un portret al lui Churchill

Studiul pentru portretul lui Winston Churchill realizat de Graham Sutherland, tablou care a fost deţinut de un particular timp de șapte decenii și a fost expus în camera de la Palatul Blenheim în care s-a născut cel mai faimos prim-ministru britanic, a fost adjudecat la Sotheby’s Londra.

În 6 iunie, tabloul a fost vândut pentru 660.000 de lire sterline (842.490 de dolari), mai puțin decât estimarea maximă, de 800.000 de lire sterline (1.024.000 de dolari), dar totuși al doilea cel mai mare preț pentru un portret al lui Churchill.

De-a lungul vieții sale, Churchill a fost pictat de artiști precum William Orpen, John Singer Sargent, Walter Sickert și Oswald Birley.

Parlamentul l-a însărcinat pe Sutherland să picteze un portret al prim-ministrului pentru cea de-a 80-a aniversare a acestuia, în 1954. Lucrarea licitată acum a fost pictată de artistul britanic Graham Sutherland ca pregătire pentru o lucrare care a fost ulterior distrusă într-un incendiu.

Un episod din serialul de succes „The Crown” este concentrat pe crearea tabloului și o arăta pe soția lui Churchill, Clementine, care îl privea cum ia foc după ce a fost dezvelit.