Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Summer Exhibition – o incursiune în arta implicată în cauza mediului, la The Royal Academy of Art

Summer Exhibition – o incursiune în arta implicată în cauza mediului, la The Royal Academy of Art

Summer Exhibition, un eveniment dedicat artei implicate în cauza apărării mediului, va avea loc la Royal Academy of Art din Londra, informează Euronews.com.

Tema expoziţiei de anul acesta este legată de schimbările climatice şi cuprinde 1.462 de obiecte de artă care sugerează starea îngrozitoare în care se află planeta noastră. Printre fenomenele ilustrate de lucrări se numără inundaţii şi incendii de vegetaţie.

Un eveniment vechi de aproape 300 de ani

The Summer Exhibition este o manifestare anuală, care a avut prima ediţie în 1769 şi găzduieşte arta în toate formele sale. Printre lucrările prezentate se numără printuri, picturi, filme, fotografii şi chiar creaţii arhitecturale.

Anul acesta au fost trimise peste 15.000 de lucrări, pentru selecţia în expoziţie. Evenimentul are loc între 21 iunie şi 21 august.