Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Sute de fotografii din colecția lui Elton John și a soțului lui, expuse la Victoria and Albert Museum
versace dress

Sute de fotografii din colecția lui Elton John și a soțului lui, expuse la Victoria and Albert Museum

Sute de fotografii din colecția privată a lui Elton John și a soțului lui, David Furnish, vor fi expuse anul viitor la Victoria and Albert Museum din Londra.

„Fragile Beauty: Photographs from the Sir Elton John and David Furnish Collection” va include mai mult de 300 de fotografii realizate de 140 de fotografi, majoritatea fiind expuse pentru prima dată publicului. Imaginile datează din anii 1950 până în prezent.

„«Fragile Beauty» duce colaborarea noastră pe noi culmi cu adevărat interesante, prezentând unii dintre cei mai îndrăgiți fotografi și imagini reprezentative din cadrul colecției noastre”, au declarat Elton John și David Furnish într-un comunicat de presă. „Să lucrăm din nou alături de V&A a fost o experiență cu adevărat memorabilă și așteptăm cu nerăbdare să împărtășim această expoziție cu publicul”.

Modă, fotojurnalism și portrete

Selecția din colecția de fotografii a muzicianului britanic și cineastului canadian include imagini de modă, de la evenimente diverse, portrete ale celebrităților Marilyn Monroe, Miles Davis și Chet Baker, precum și din momente istorice importante, cum ar fi mișcarea pentru drepturile civile din anii ’60, activismul împotriva SIDA din anii ’80 și 11 septembrie 2001.

Elton John a început să colecționeze fotografii în 1991, la scurt timp după ce a renunțat să consume alcool, potrivit Associated Press. Colecția privată a cuplului a ajuns la mai mult de 7.000 de fotografii de artă, fiind una dintre cele mai mari de acest gen din lume.

John și Furnish au împrumutat, în 2014, fotografii ale fotografului de modă Horst P. Horst la V&A și au făcut o „donație semnificativă muzeului”, în 2019, care a dus la redenumirea unei încăperi din centrul său de fotografie în The Sir Elton John and David Furnish Gallery.

În 2016, selecții din colecția celebrului cuplu au fost prezentate la Tate Modern pentru expoziția „The Radical Eye: Modernist Photography from the Sir Elton John Collection”.

Foto: Versace Dress (Back View), El Mirage 1990 © Herb Ritts Foundation / Fahey Klein Gallery, Los Angeles