Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  The Bronx Museum of the Arts celebrează 50 de ani de existenţă şi anunţă o campanie de strângere de fonduri de 21 de milioane de dolari
bronx museum of the arts

The Bronx Museum of the Arts celebrează 50 de ani de existenţă şi anunţă o campanie de strângere de fonduri de 21 de milioane de dolari

Planurile includ lucrări majore de renovare, iar reprezentanţii instituţiei spun că îşi doresc o relaţie mai strânsă cu comunitatea, arată Artnet.com.

Cele 21 de milioane de dolari vor finanţa crearea unei noi intrări în clădire, la intersecţia dintre Grand Concourse şi 165th Street.

The Bronx Museum of the Arts este unul din puţinele locuri de cultură din New York unde accesul este gratuit şi acest lucru se întâmplă încă din 2012. În ultimul deceniu, numărul anual de vizitatori a crescut de la 25.000 la peste 100.000.

În ceea ce priveşte renovarea clădirii, din 50 de propuneri, a fost aleasă compania Marvel, al cărei director fondator, Jonathan Marvel, este arhitect

Acesta spune că accentul va fi pus pe comunitate şi pe locul unde va fi intrarea în muzeul renovat. “Cel mai important lucru este să poziţionăm uşa în locul unde a fost mereu, atunci când clădirea a fost sinagogă”, a afirmat el.

Un avantaj al planurilor de renovare este că nu vor bloca activitatea din galeriile muzeului până la încheierea lucrărilor, estimată în 2025. Renovarea va fi finanţată din fondurile municipale, cu ajutor suplimentar din partea statului.

The Bronx Museum of the Arts a fost fondat în 1971 de către membri ai comunităţii şi activişti, când cartierul trecea prin momente grele. Într-o jumătate de secol, a devenit cunoscut ca un muzeu dedicat justiţiei sociale.

Credit foto: Marvel via Artnet