Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  The Metropolitan Museum of Art prezintă varianta color a unor opere din Grecia şi Egiptul din Antichitate
the met

The Metropolitan Museum of Art prezintă varianta color a unor opere din Grecia şi Egiptul din Antichitate

The Metropolitan Museum of Art prezintă  varianta color a unor sculpturi din Grecia şi Egiptul din Antichitate, în cadrul unei expoziţii – eveniment, informează artnet.com.

Practic, operele expuse vor fi prezentate aşa cum erau ele văzute în perioada antică, anume în culori. Expoziţia „Chroma: Ancient Sculpture in Color” va fi deschisă pe 5 iulie şi este dedicată culorilor puţin cunoscute atunci când este vorba de arta antică.

Operele gri de azi erau, de fapt, multicolore

Ceea ce vedem în prezent, după mii de ani, şi-a pierdut culoarea originală. De fapt, picturile şi sculpturile relevante din punct de vedere istoric dar gri erau colorate în nuanţe vii. Cei de la The Met readuc la viaţă nuanţele vii din lumea antică.

Una din operele centrale ale expoziţiei este un Sfinx care, de data aceasta, este colorat. Culorile originale au fost identificate folosind tehnologii de ultimă generaţie, inclusiv reconstrucţii 3D. Expoziţia se încheie pe 26 martie, 2023.

Creditt foto: The Met via Artnet