Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „This Is My Youthopia”, creată de tineri artiști care vorbesc despre lumea din jur, în ultima săptămână de vizitare
andreea ionita broken pieces premade this is not my youthopia post digital intersections marginal.ro (credit foto alexandra costea)

„This Is My Youthopia”, creată de tineri artiști care vorbesc despre lumea din jur, în ultima săptămână de vizitare

Expoziția „This Is My Youthopia”, creată de tineri artiști care vorbesc despre lumea din jur și care încheie proiectul „Post-Digital Intersections”, a intrat în ultima săptămână în care poate fi vizitată.

Ea reunește în incinta Palatului Ștefania din Timișoara, lucrări realizate de șase tineri timișoreni aleși în urma unui apel deschis, care au lucrat cu șase tineri curatori pentru a-și dezvolta propriile proiecte în jurul conceptului post-digital și pornind de la tema curatorială „Youthopia”. Expoziția poate vizitată zilnic, până la 15 decembrie, între orele 15:00 și 20:00. Accesul publicului este liber.

Cele șase spații create explorează idei și practici post-digitale în instalații complexe, de mari dimensiuni, într-o căutare de demistificare a digitalului și de întoarcere la ceea ce contează cu adevărat.

„«Post-Digital Intersections» a fost o provocare deschisă de a vorbi despre lumea care ne înconjoară într-un mod liber, deschis și mai ales direct, renunțând la limbajul criptic pe care arta îl folosește în general. Prin modul deschis în care toți participanții au răspuns la provocare, de la tinerii artiști, la mentorii din toată lumea și, nu în ultimul rând, la toată echipa proiectului, am deschis un dialog despre probleme societale cu care ne confruntăm zi de zi”, spune Andrei Tudose, curatorul programului.

alexandra costea home this is not my youthopia post digital intersections marginal.ro 2 (credit foto alexandra costea)

Alexandra Costea, „Home” (credit foto: Alexandra Costea)

Cei șase tineri artiști timișoreni care expun sunt Alexandra Costea, Anca Șișu, Andreea Ioniță, Dorian Boloca, Ioana Bartha și Sorin Valea iar curatorii care le-au fost alături din cadrul Centrului de Excelență în Studiul Imaginii din București sunt Alexandra Buiga, Andra Merfu, Eliza Pătrașcu, Iulia Kycyku, Mihai Milea și Miruna Barcan.

„Post-Digital Intersections” este finanțat de Ministerul Culturii prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023”.

Fotografie principală: Andreea Ionita – „Broken Pieces Premade” (credit: Alexandra Costea)