Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Timișoara Capitală Europeană a Culturii – Muzeul Național de Artă, reorganizat pentru anul 2023
muzeul national de arta timisoara

Timișoara Capitală Europeană a Culturii – Muzeul Național de Artă, reorganizat pentru anul 2023

Muzeul Național de Artă Timișoara va fi reorganizat pentru anul viitor, când Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii. Modificările vor fi făcute pe parcursul a trei luni.

Începând cu 7 septembrie 2022, Muzeul Național de Artă Timișoara va fi pregătit pentru evenimentele culturale majore ce vor fi organizate în 2023. În acest context, vizitarea spațiilor expoziționale de la etajele I și II ale Palatului Baroc va fi suspendată.

Muzeul va intra într-o perioadă de reconfigurare a tematicii expoziționale și a circuitului de vizitare și de remodelare a expozițiilor permanente, acțiuni ce au ca scop protejarea adecvată a patrimoniului cultural și creșterea gradului de atractivitate a programelor muzeului, a fost anunțat într-un comunicat remis Curatorial.ro.

Expoziții temporare deschise

Activitățile de reorganizare a Palatului Baroc se vor desfășura până în 15 decembrie 2022.

Expozițiile temporare, prezente și viitoare, de la parterul muzeului vor fi deschise în continuare publicului.

De exemplu, până pe 10 octombrie, va putea fi vizitată expoziția „Întoarcerea Prodigioasă. Oskar Szuhanek”, o amplă retrospectivă a operei pictorului timișorean.

Vizitarea se va face pe baza biletului pentru o expoziție, în valoare de 16 lei/adult, 4 lei/student, sau pe baza biletului unic pentru cele trei muzee, în valoare de 24 lei/ adult sau 6 lei/student. Copiii, elevii, membrii UAP, persoanele cu handicap și însoțitorii lor, precum și deținătorii cardurilor ICOM beneficiază de gratuitate.