Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Trei expoziții digitale imersive, prezentate la centrul Carrières des Lumières – FOTO
bosch

Trei expoziții digitale imersive, prezentate la centrul Carrières des Lumières – FOTO

Carrières des Lumières, situat în inima munților Alpilles, în Baux-de-Provence, este un centru de artă digitală care proiectează expoziții captivante.

Din august și până în decembrie, publicul este invitat la trei expoziții având în prim-plan mari maeștri ai picturii.

arcimboldo

„Bosch, Brueghel, Arcimboldo, fantastique et merveilleux” (2017) invită publicul să exploreze lumea plină de expansiune pictată de acești trei artiști din secolul al XVI-lea cu o imaginație nestăpânită: cele mai emblematice tripticuri de Bosch, uimitoare compoziții vegetale de Arcimboldo, fără a uita de sărbătorile din sat ale dinastiei Brueghel.

gaudi

„Gaudí, architecte de l’imaginaire” (2020) propune o călătorie între vis și realitate prin realizările lui Gaudí astăzi clasate în Patrimoniul Mondial al UNESCO, de la Parcul Güell la Casa Batlló trecând prin Casa Milà și Sagrada Família.

cezanne

„Cezanne, le maître de la Provence” (2021) prezintă cele mai semnificative capodopere ale artistului din Aix-en-Provence, precum naturile sale moarte cu mere, „ Les joueurs de cartes” (1890-95) și „Les grandes baigneuses” (către 1906), urmând firul roșu al naturii către Provence și Sainte-Victoire.

cezanne2

Date de proiecții: 3, 10, 17 și 24 august; 10, 17 și 24 septembrie; 26 și 27 octombrie; 2 și 3 noiembrie; 28 decembrie.