Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Trei persoane au pledat vinovat la acuzații legat de furtul unor Warhol și Pollock într-o mare rețea de jafuri
la grande passion, andy warhol

Trei persoane au pledat vinovat la acuzații legat de furtul unor Warhol și Pollock într-o mare rețea de jafuri

Trei dintre cei nouă suspecți acuzați de furtul unor opere de artă Andy Warhol și Jackson Pollock – ca parte a unei rețele de spărgători care a vizat muzee locale – au pledat vinovat la acuzațiile federale.

Ralph Parry și Francesco „Frank” Tassiello au pledat vinovat pentru conspirație în vederea comiterii furtului de opere de artă importante, ascunderea și eliminarea de opere de artă importante și transportul interstatal de bunuri furate, iar Daryl Rinker a pledat vinovat la acuzațiile de conspirație în vederea ascunderii și distrugerii de opere de artă importante și de transport interstatal de bunuri furate.

Cei trei se numără printre cele nouă persoane care au fost acuzate că au conspirat pentru a pătrunde în 20 de muzee și alte instituții pentru a fura milioane de dolari în opere de artă, suveniruri sportive, arme de foc antice și alte obiecte. Furturile au avut loc în șase state americane pe parcursul a 20 de ani.

Un tablou de Jasper Cropsey, ars de hoți

Printre operele de artă furate se numără serigrafia „La Grande Passion” din 1984 a lui Warhol și tabloul albastru „Springs Winter” din 1949 al lui Pollock, luate de la Muzeul Everhart în 2005, precum și tabloul „Upper Hudson”, de Jasper Cropsey, luat de la Ringwood Manor (New Jersey), în 2011.

Suspecții sunt acuzați și de furtul a peste 1 milion de dolari în obiecte din Muzeul Yogi Berra, inclusiv nouă inele World Series, șase centuri de campionat de la International Boxing Hall of Fame, mai mult de 30 de trofee de golf și de curse de cai, o lampă Tiffany, 400.000 de dolari în pepite de aur și patru arme de foc în valoare totală de 1 milion de dolari.

Deși există posibilitatea ca operele de artă Warhol și Pollock să fie recuperate, acuzația susține că unul dintre inculpați, Nicholas Dombek, a ars „Upper Hudson”, a cărui valoare este estimată la 500.000 de dolari, pentru a evita posibilitatea să fie folosite ca probe împotriva membrilor rețelei infracționale.

Doi dintre acuzați vor fi audiați pe 5 iulie, iar alți trei în cursul acestui an. Autoritățile au spus că Dombek, singura persoană acuzată care nu s-a predat, este încă în libertate.