Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Trei picturi Willem de Kooning vor debuta în licitație toamna aceasta
willem de kooning, licitatie, curatorial

Trei picturi Willem de Kooning vor debuta în licitație toamna aceasta

Trei picturi din colecția moștenitorilor lui Willem de Kooning vor debuta în licitație toamna aceasta, la Sotheby’s, și este așteptat să fie vândute pentru un total de 50 de milioane de dolari.

Lucrări de mari dimensiuni, cele trei tablouri au fost produse de artistul expresionist între anii 1960 și 1990. Ele vor fi vândute în cadrul unei licitații de artă contemporană, în noiembrie, la New York.

„Montauk II” (1969), parte din renumita serie de cinci lucrări cunoscute create în același an, a fost estimată la 10 milioane – 15 milioane de dolari.

O lucrare neintitulată produsă în 1979 este estimată la 30 de milioane – 40 de milioane de dolari. „The Hat Upstairs” (1987) va fi prezentată public în premieră. Este așteptat ca ea să fie vândută pentru cel mult 12 milioane de dolari.

Artistul a creat cele trei lucrări în atelierul lui din East Hampton, casă în care a trăit și lucrat din anii ’60 până la moartea sa, în 1997.