Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Treizeci de artiști români expun la Galeria 59 Rivoli din Paris
future4free (1)

Treizeci de artiști români expun la Galeria 59 Rivoli din Paris

Treizeci de artiști români expun la Paris peste 60 de lucrări de pictură, sculptură, colaj și new media, ce abordează problematici actuale.

Lucrările lor se văd până în 18 septembrie, în cadrul unui amplu program de schimb cultural România-Franța, organizat de Galeria 59 Rivoli din Paris și Asociația 1001 ARTE din București, cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Ambasadei României în Franța.

Rivoli 59 este una din cele mai vizitate galerii pariziene, aflată în apropiere de Muzeul Luvru și gândită ca o oază de artă în mijlocul celei mai importante artere comerciale a capitalei Franței.

Două asociații non-profit, una românească și una franceză, sunt organizatoarele celor două expoziții, în două spații expoziționale centrale în Paris și București (Galeria 59 Rivoli și ARCUB).

Schimb cultural Franța-România

Schimbul cultural Franța-România, în cadrul căruia participă peste 60 de artiști francezi și români, a debutat în iulie, când grupul de artiști francezi a lucrat alături de artiștii bucureșteni, a susținut seminarii, interviuri, a montat expoziția de grup și a realizat o pictură murală lângă Ambasada Franței la București. Activitatea lor a fost documentată prin interviuri și materiale video care vor sta la baza unui scurtmetraj.

O selecție de artiști cu viziune, ce abordează temele contemporane ale planetei: pledoarie pentru toleranță, ecologie, feminism, solidaritate, pace, vor participa la workshop-uri alături de colegii lor francezi și vor realiza o pictură murală românească în Paris. Va fi lansat și un album de artă bilingv cu lucrări ale artiștilor celor două galerii (32 artiști francezi și 30 români).

Asociația 59 Rivoli este o asociație non-profit a cărei misiune este promovarea creației artistice. 30 de artiști deschid zilnic spațiul interacțiunilor cu publicul care descoperă în inima Parisului pe celebra arteră comercială Rue de Rivoli, un microcosmos al unui univers viu, imersiv și relaxat.

Credit foto: Institutul Cultural Român