Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un desen al celui mai mare pictor italian Rococo, descoperit în Anglia, va fi scos la licitație

Un desen al celui mai mare pictor italian Rococo, descoperit în Anglia, va fi scos la licitație

Un desen al maestrului italian Giovanni Battista Tiepolo a fost descoperit în Anglia și va fi scos la licitație unde ar putea fi adjudecat contra sumei de 250.000 de lire sterline.

Desenul artistului descris de National Gallery ca „cel mai mare pictor italian Rococo” a fost găsit în mansarda reședinței Weston Hall din Northamptonshire, înainte ca aceasta să fie scoasă la vânzare, potrivit BBC.

Henrietta Sitwell, a cărei familie a deținut Weston timp de 300 de ani, a spus că acesta reprezintă una dintre descoperirile „extraordinare” făcute pe proprietate.

Casa de licitații Dreweatts a transmis că este „probabil cea mai importantă descoperire” în conac și că desenul ar putea fi adjudecat contra sumei de 250.000 de lire sterline.

Licitația la care vor fi vândute obiecte din reședință, numită „Weston Hall and the Sitwells: A Family Legacy”, va avea loc pe 16 și 17 noiembrie.

Henrietta Sitwell a mai spus că scriitorul Osbert Sitwell, unchi al ei, a cumpărat desenul în 1936 și că nimeni nu știa unde se află până anul trecut, când ea l-a găsit împachetat într-o folie, în mansardă.

Tiepolo (1696-1770) a fost descris de National Gallery ca „cel mai mare pictor italian Rococo” ale cărui subiecte principale erau creștinismul și figurile mitice.

Lucrarea de față reprezintă Punchinello, clovni cu nasul coroiat și cocoașă, personaje stereotip în Commedia dell’ Arte.

Ea a fost estimată la 150.000 – 250.000 de lire sterline, potrivit Dreweatts.

Credit foto: Dreweatts