Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un desen atribuit lui Picasso, cu o valoare de 450.000 de euro, a fost confiscat în Ibiza
desen picasso

Un desen atribuit lui Picasso, cu o valoare de 450.000 de euro, a fost confiscat în Ibiza

Un desen atribuit lui Picasso, cu o valoare de 450.000 de euro, a fost confiscat la începutul lunii iulie pe aeroportul din Ibiza, în Insulele Baleare, din valiza unui călător suspectat de „contrabandă”, au anunţat vameşii spanioli.

Desenul, intitulat„Trois personnages” şi datat 1966, a fost descoperit pe 5 iulie în posesia unui călător din Elveţia care „a încercat să-l introducă în Spania fără să-l declare”, au precizat vameşii într-un comunicat.

Opera originală

Interogat de vameşii care au fost avertizaţi de colegii lor elveţieni cu privire la prezenţa unei „opere” trasnportate în condiţii „suspecte”, călătorul a asigurat că desenul este o simplă copie şi a arătat o factură de 1.500 de franci elveţieni (1.515 euro). Dar pe fundul valizei sale, vameşii au descoperit o a doua factură cu suma de 450.000 de franci (454.000 euro), provenind de la o galerie de artă din Zurich, cu o referire la desenul „Trois personnages” de Pablo Picasso.

Potrivit unei expertize preliminare realizată de specialişti în patrimoniu, este vorba despre „opera originală a pictorului spaniol” şi „preţul facturat de galerie este conform preţului pieţei”, subliniază comunicatul.

Acest prim raport va trebui confirmat de o „expertiză mai cuprinzătoare”, cu folosirea de „tehnici de ultimă oră”, adaugă vameşii, care precizează că au deschis o anchetă pentru fapte de „contrabandă”, încredinţată unui judecător de instrucţie.