Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un hot dog de 20 metri, amplasat în Times Square
design jen catron paul outlaw

Un hot dog de 20 metri, amplasat în Times Square

Un hot dog lung de 20 metri creat de duo-ul artistic Jen Catron și Paul Outlaw va fi amplasat în Times Square, acesta fiind cel mai nou reper al orașului New York.

Instalația de artă publică „Hot Dog in the City” va fi amplasată în centru – în Duffy Square, cea mai mare dintre piațetele Times Square – din 30 aprilie până în 13 iunie.

Sculptura constă într-o chiflă monumentală și un frankfurter clasic stropit cu muștar. Se va și mișca; mecanisme hidraulice o vor ridica la amiază, când confetti vor fi presărate pe trecători.

„«Hot Dog in the City» nu este doar o sculptură spectaculoasă, ci și o fereastră în inima orașului american și a culturii contemporane”, a declarat Jean Cooney, director al Times Square Arts, care a comandat lucrarea.

Nu este prima dată când un produs de uz zilnic este supradimensionat și amplasat în New York de cei doi artiști. În 2019, ei au instalat două lucrări în atriumul și pe peluza Muzeului Brooklyn: un con încărcat de cupe de înghețată și, afară, o chiuvetă de baie. Artiștii au atras astfel atenția asupra consumului în exces.

„Munca noastră încearcă să implice cât mai mulți oameni, atrăgându-i prin mulțumire vizuală și lăsând loc unui dialog mai semnificativ cu privire la criticile adresate societății”, au declarat Jen Catron și Paul Outlaw pentru ARTnews. „Mâncarea este un vehicul pe care îl folosim adesea pentru acest schimb, deoarece moneda sa este înțeleasă de toată lumea. «Hot Dog» reprezintă mâncarea oamenilor, iar Times Square este centrul universului, așa că asocierea celor două are sens”.

Concept foto – Jen Catron și Paul Outlaw; credit: Kat Ryals