Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Un star al Royal Ballet va scoate la licitaţie primul NFT cu o interpretare din această artă

Un star al Royal Ballet va scoate la licitaţie primul NFT cu o interpretare din această artă

Natalia Osipova speră ca prin vânzarea unor interpretări în format NFT să crească apetitul pentru balet, arată The Guardian.

Ea este una dintre cele mai apreciate balerine pentru evoluţiile sale la Balşoi sau la Royal Ballet, unde este primă balerină. Datorită ei, primele NFT din balet vor fi licitate în zilele viitoare.

Artista a spus că este “entuziasmată şi puţin anxioasă” privind acest pas inedit pe care îl face în lumea tehnologiei.

“Fenomenul NFT a luat pe sus lumea artei, în special în acest an şi am realizat că poate să crească apetitul şi audienţa pentru balet”, a adăugat ea.

NFT este o criptocopie a unei opere care este achiziţionată cu tot cu un certificat de originalitate. În acest caz, vor fi prezentate în format NFT părţi din interpretările Nataliei Osipova din clasicul “Giselle” şi din duetul contemporan “Left Behind” – în care ea dansează alături de logodnicul său, Jason Kittelberger.

Cripto-operele sunt scoase la licitaţie la Bonhams până pe 10 decembrie. Osipova a început să studieze balet la 9 ani, la Moscova şi a început să danseze la Balşoi la 18 ani. A plecat de pe postul de primă balerină pentru că, a spus ea, voia “libertate artistică”. Ulterior a ajuns la Royal Ballet ca primă balerină, în 2013.

Cele două “Giselle” în format NFT sunt estimate între 8.000 şi 12.000 de lire sterline, iar “Left Behind”, între 30.000 şi 50.000 de lire.