Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un tablou atribuit inițial unui ucenic al lui Rembrandt, stabilit că a fost pictat de marele maestru
rembrandt landschaft mit bogenbruecke gemäldegalerie

Un tablou atribuit inițial unui ucenic al lui Rembrandt, stabilit că a fost pictat de marele maestru

Un tablou aflat la Gemäldegalerie din Berlin care a fost mult timp atribuit lui Govert Flinck, ucenic al lui Rembrandt van Rijn, este considerat acum ca fiind al maestrului olandez.

După o analiză, cercetătorii au spus că pictura, intitulată „Landscape with Arched Bridge”, este creată în stilul matur al lui Rembrandt, relatează artnet.com.

În 1989, Rembrandt Research Project a derulat o reexaminare a colecției Gemäldegalerie și a remarcat similarități între acest tablou și „Landscape with Stone Bridge”, de Rembrandt, aflat la Rijksmuseum din Amstterdam.

Analiza a arătat „similarități tematice, tehnice și stilistice de anvergură” între cele două și a sugerat că Govert Flinck trebuie să fi copiat stilul profesorului lui.

Un nou studiu a dezvăluit că tabloul de la Berlin a fost realizat de fapt înaintea celui de la Amsterdam, susținând astfel ideea că nu este o copie.

Pictura, care a ajuns în Gemäldegalerie în 1924, când galeria era condusă de Wilhelm von Bode, specialist în Rembrandt, a fost acceptată ca fiind a lui Rembrandt și abia mai târziu a fost atribuită lui Flinck.

Odată cu validarea acestuia, numărul de peisaje realizate de Rembrandt van Rijn a ajuns la opt. Gemäldegalerie deține acum în total 20 de lucrări ale maestrului.

Credit foto: Gemäldegalerie/ Christoph Schmidt