Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un tablou LS Lowry, record mondial pentru artist în 1980, scos la vânzare după patru decenii

Un tablou LS Lowry, record mondial pentru artist în 1980, scos la vânzare după patru decenii

Un tablou semnat LS Lowry, estimat la jumătate de milion de lire sterline, va fi scos la vânzare în Insula Man după mai mult de 40 de ani de când a ajuns aici în circumstanțe necunoscute, relatează BBC.

Descoperit anul trecut într-o casă din Laxey, în contextul unei executări judecătorești, tabloul – ulei pe pânză – a fost inițial vândut pe insulă în 1980, stabilind un record la acel moment pentru o lucrare a artistului.

„The Street With Many Steps” va fi licitat, pe 15 septembrie, la Chrystals Auctions, care se așteaptă ca tabloul să fie adjudecat contra unei sume mai mari de jumătate de milion de lire sterline.

Pictat în 1961 de artistul din Salford, nu este cunoscut cum a ajuns tabloul în Insula Man. A fost licitat prima dată în 1980, când a fost cumpărat de o femeie din Laxey pentru 21.500 de lire sterline, un record mondial la acel moment pentru o lucrare a artistului englez.

Despre proprietara lui este cunoscut doar că deținea un hotel în Blackpool și că s-a mutat pe insulă la bătrânețe, iar tabloul lui Laurence Stephen Lowry (1887 -1976) a rămas în familia ei timp de 40 de ani.

Credit foto: chrystalsauctions.im