Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un tablou Picasso din 1969 care a aparținut actorului Sean Connery, scos la vânzare
picasso sean connery

Un tablou Picasso din 1969 care a aparținut actorului Sean Connery, scos la vânzare

Un tablou pictat de Pablo Picasso în 1969 și care s-a aflat în proprietatea actorului Sean Connery va fi scos la vânzare prin Christie’s Hong Kong.

Estimat la aproximativ 19 milioane de dolari, tabloul „Buste d’homme dans un cadre” va fi licitat pe 26 mai.

„Buste d’homme dans un cadre”, ulei pe pânză, este o reprezentare epică a motivului muschetarului, emblematic pentru Picasso (1881 – 1973).

Starul de cinema a început să colecționeze artă în anii 1980 și a ținut la această pictură în mod special, a remarcat într-un comunicat fiul lui, Stephane Connery, consultat de artă.

Parte importantă din averea lui Connery, utilizată în scop caritabil

„Sean a avut un extraordinar simț al esteticii, compoziției și mișcării finisat de cariera lui în mediul vizual precum și de mariajul îndelungat cu Micheline, pictoriță expusă la nivel internațional. I-a plăcut cu adevărat să viziteze muzee, ceea ce i-a ascuțit gustul. Ultimele noastre vizite au fost la Philadelphia Museum of Art, The Barnes Collection și National Gallery of Art din Washington D.C., cu puțin timp înainte să se hotărască să cumpere «Buste d’homme dans un cadre»”, a spus el.

Stephane Connery a continuat: „A iubit și deținut numeroase lucrări de Picasso, iar când a văzut «Buste d’homme dans un cadre» a fost captivat de puterea și libertatea expresive”.

Înainte de a muri, în 2020, actorul a repartizat o parte importantă din proprietatea sa utilizării în scop caritabil. „Noi, familia lui, lucrăm acum pentru crearea unui fond care să ofere sprijin organizațiilor ce reflectă interesele și pasiunile lui Sean și care servesc în păstrarea vie a moștenirii lui de integritate, oportunitate și eficiență”.

Eforturile vor fi centrate în Scoția, țara de origine a lui Connery, și în Bahamas, unde el a trăit timp de 30 de ani.

Credit foto: Christie’s