Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un tablou Yayoi Kusama necunoscut, în licitație la Bonhams
yayoi kusama, infinity, bonhams auction 1

Un tablou Yayoi Kusama necunoscut, în licitație la Bonhams

Un tablou Yayoi Kusama necunoscut va fi licitat la casa Bonhams Hong Kong săptămâna aceasta și este așteptat să fie vândut pentru o sumă de peste 5 milioane de dolari.

Finalizat în 1995, „Infinity” are o înălțime de aproximativ 2,5 metri și înfățișează o constelație de puncte roșii și legături împărțite între cele două jumătăți ale compoziției.

Imersivă și convingătoare, această operă de artă combină cu măiestrie renumitele caracteristici obsesive, repetitive și hipnotizante ale lui Kusama, apreciază reprezentanții casei de licitații.

Actualul record deținut de o lucrare de Yayoi Kusama vândută la licitație este de 10,9 milioane de dolari; acesta a fost stabilit de o pictură „Infinity Nets” vândută în 2022 la Phillips.

Potrivit unui raport publicat la începutul acestui an, Kusama a fost cel mai bine vândut artist contemporan în 2023. Lucrările ei au fost vândute pentru un total de 80,9 milioane de dolari la licitații din acel an, mai mult cu 30 de milioane de dolari față de cel mai bine vândut artist din anul precedent, David Hockney.

Alte lucrări notabile din vânzarea de la Hong Kong sunt pictura „Dialogue” a artistului coreean Lee Ufan și una din seria „Écriture” a artistului coreean Park Seo-bo, cu estimări de cel mult 360.000 de dolari americani. Vânzarea Bonhams Modern and Contemporary Art va avea loc în 25 mai.

Credit foto: Bonhams