Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Untitled III”, de Willem de Kooning, scos la vânzare la New York
untitled iii, kooning, christies, curatorial.ro

„Untitled III”, de Willem de Kooning, scos la vânzare la New York

Pânza „Untitled III”, pictată de Williem de Kooning în perioada 1977 – 1980, va fi scoasă la vânzare pe 17 noiembrie, la New York, și este posibil să fie adjudecată contra unei sume de aproximativ 35 de milioane de dolari, potrivit casei de licitații Christie’s.

Dacă la Rockefelller Center va fi obținut acest preț, tabloul va intra în top 3 lucrări ale artistului cel mai bine vândute la o licitație.

„Untitled III” datează dintr-o perioadă de triumf a artistului, când a realizat, în Long island, unele dintre cele mai pline de vitalitate lucrări.

Ana Maria Celis, șefa departamentului de Artă postbelică și contemporană de la Christie’s, a transmis: „Cu o pictură precum «Untitled III», de Kooning își ocupă locul în rândul nobil al artiștilor care răspund la peisaj din care fac parte Claude Monet și Vincent van Gogh. El nu a vrut să picteze natura direct, a vrut să comunice sentimentul extraordinar de lumină care se reflectă din apă”.

Willem de Kooning (1925, Olanda – 1992, SUA) este unul dintre exponenții expresionismului abstract și a făcut parte din grupul cunoscut ca New York School, din care au făcut parte unii ca Jackson Pollock, Elaine de Kooning, Lee Krasner, Franz Kline, Arshile Gorky, Mark Rothko și Philip Guston.