Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „We Are Here to Stay”, despre o minoritate subreprezentată din București, la MNȚRplusC
we are here to stay, mntrplusc, expozitie, curatorial

„We Are Here to Stay”, despre o minoritate subreprezentată din București, la MNȚRplusC

Expoziția documentară „We Are Here to Stay”, despre o minoritate subreprezentată din București – migranți, imigranți și refugiați din țările Orientului Mijlociu – va fi deschisă în spațiul MNȚRplusC între 5 și 19 noiembrie 2022.

Șase artiști multidisciplinari au realizat în perioada august-noiembrie ateliere de creație artistică în cadrul unui proiect pilot inițiat pentru a crea un prim contact cu minoritatea. Rezultatele acestor ateliere vor fi prezentate în expoziția documentară și în cadrul unor evenimente speciale care vor avea loc în spațiul de la Muzeul Național al Țăranului Român.

Proiectul va cuprinde un simpozion, în perioada 14 – 15 noiembrie, la Goethe-Institut din București.

„We Are Here To Stay” – titlu inspirat de colectivul de migranți „We Are Here” din Amsterdam care luptă pentru drepturile migranților nedocumentați – este un proiect pilot.

Artiștii facilitatori – Delia Popa, Nicoleta Moise, Katia Pascariu, Atelier Adhoc Comunitate (George Marinescu și Daria Oancea), Diana Miron, Mircea Modreanu – au propus o serie de întâlniri, ateliere și lucrări bazate pe expertiza și practica lor artistică și din interacțiunea cu grupurile: vizite la muzeu, lecturi și compuneri, jocuri de improvizație, exerciții vocale și intervenții vizuale colective.

Coordonatori sunt Adelina Luft (curatoare independentă) și MNȚRplusC (Ilina Schileru), în parteneriat cu Muzeul Țăranului Român, asociația Activ Random și Viața în Mov. Coordonator comunitate: Rashiqa Omar.

La vernisaj va avea loc și un atelier de hena susținut de Noma Shkeir și o degustare de mâncare tradițională pregătită de femeile participante la ateliere. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 5 – 19 noiembrie, de marți până duminică, între orele 14:00 și 18:00.