Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Zece noi murale despre relația dintre oameni și inteligența artificială, la Arad
mural recis @ citizenit

Zece noi murale despre relația dintre oameni și inteligența artificială, la Arad

Zece noi murale despre relația dintre oameni și inteligența artificială, realizate de artiștii stradali Recis, Ocu, IRLO, Homeboy, ThisLuxEasy și Fum Armada, au fost inaugurate în Arad în cadrul proiectului „Povești urbane pe calcane”.

Tema principală a lucrărilor este „Humans vs AI” (Oameni versus inteligența artificială), care propune o dezbatere despre rolul inteligenței artificiale în societatea contemporană. Artiștii au fost invitați să arate prin lucrările lor perspective ale acestui subiect controversat.

murale irlo @ citizenit

murale IRLO @ Citizenit

Muralele realizate de Ocu și Recis pot fi descoperite în centrul orașului – pe strada Gheorghe Lazăr (nr. 8 și nr. 17). Alte două picturi sunt creații colective realizate de 11 tineri arădeni pe faleza Mureșului (în zona podului Decebal), în cadrul atelierului de artă murală cu IRLO care a avut loc în august. Participanții la atelierul de artă murală au fost: Thora Lauko, Alessia Zoldi, Mia Radu, Robert Badea, Denisa Bar, Cătălin Rus, Maya Baranyai, Daria Hanțiu, Maia Glăvan, Miruna Nagy-Hera și Alin Demsorean.

mural ocu @ citizenit

mural realizat de Ocu @ Citizenit

mural colectiv atelier @ citizenit 11

mural colectiv @ Citizenit

În același perimetru, la Baza Sportivă UTA, pot fi văzute trei lucrări noi semnate de IRLO, o pictură realizată la dublu de artiștii Homeboy și This Lux Easy și două murale semnate de Fum Armada.

În Arad mai pot fi văzute, începând cu 2016, murale realizate de artiști din țară și din străinătate, printre care se numără Mr. Cenz, Dale Grimshaw, The Orion, Radu Pandele, Pisica Pătrată, Wanda Hutira și Dan Perjovschi.

Picturile pot fi văzute prin diverse locuri din oraș, de la Grădina de vară a Cinematografului Arta (Radu Pandele), la Splaiul Praporgescu nr. 13 (Wanda Hutira), pe str. Vincențiu Babeș nr. 3 (Recis), în piața Mihai Viteazul, pe Malul Mureșului, în zona Bazei Sportive Constructorul și pe Calea Aurel Vlaicu (fabrica Astra).

Fotografie principală: muralul realizat de Recis @ Citizenit