Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Zece personaje feminine literare create de bărbați, redate de 10 fotografe în instalația „Cele care nu se văd”
cele care nu se vad, expozitie, instalatie

Zece personaje feminine literare create de bărbați, redate de 10 fotografe în instalația „Cele care nu se văd”

Instalația fotografică „Cele care nu se văd”, ce include zece personaje feminine din literatura română create de bărbați și văzute prin lentila a zece fotografe, va putea fi vizitată între 18 august și 2 septembrie, la Muzeul Național al Țăranului Român.

Cele zece personaje invită să fie văzute în profunzime, într-o lumină nouă, desprinse de stereotipii. Sunt zece femei care se definesc ca oameni cu caractere vii, care există. Demne de empatie, descoperire, atenție. „Cele care nu se văd” devin „cele care sunt”, se arată în textul de prezentare.

Lucrările sunt semnate de Anca Cernoschi, Crina Prida, Cristina Venedict, Dana Tole, Larisa Baltă, Mihaela Tulea, Sabina Suru, Alina Ușurelu, Irina Gache și Cristina Bobe.

Vernisajul e programat pentru 18 august 2022, la ora 19:30, când va avea loc și o discuție cu Diana Lupu, psiholog si psihoterapeut relațional.

La proiect au participat actrițele Oana Jipa, Corina Moise și Mihaela Rădescu. Curator este Denisa Nicolae.

Program de vizitare: marți – duminică, în intervalul orar 10:00 – 20:00. Intrarea este liberă. Organizatorii recomandă folosirea căștilor de telefon, 3 dintre lucrări având intervenție AR.