Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Zeci de lucrări de artă inspirate de muzică, expuse la Los Angeles

Zeci de lucrări de artă inspirate de muzică, expuse la Los Angeles

Cincizeci de lucrări de artă inspirate de muzică vor fi expuse la Los Angeles County Museum of Art în cadrul unei colaborări cu Interscope Records, una dintre cele mai importante case de discuri din lume.

Muzica a fost mereu apropiată artiștilor plastici, care au creat coperte de albume, au regizat videoclipuri ori au conceput obiecte promoționale pentru cântăreți și trupe. Această legătură va fi explorată acum într-o expoziție ce va fi inaugurată pe 30 ianuarie.

Intitulată „Artistis Inspired by Music: Interscope Reimagined”, expoziția va cuprinde lucrări bazate pe albume ale unora ca Lady Gaga, Kendrick Lamar, No Doubt și Tupac, potrivit LACMA.

Snapchat, cu care muzeul a colaborat anterior pentru o expoziție Christian Marclay, va oferi experiențe AR (augmented reality), astfel că vizitatorii vor putea auzi muzică pe măsură ce văd operele de artă.

rashid johnson kendrick lamar good kid m.a.a.d. city

Rashid Johnson, inspirat de Kendrick Lamar – „Good kid m.a.a.d. city”

Jimmy Iovine, co-fondator al casei de discuri și colecționar aflat în top 200 al Artnews, a transmis că obiectivul expoziției este de a marca a 30-a aniversare a Interscope și de a aduce laolaltă „cei mai admirați artiști vizuali și de a le oferi putere prin aceeași licență creativă de a onora ariștii muzicali cu care am lucrat pe parcursul a trei decenii”.

Relația lui Iovine cu muzeul nu este nouă. În 2018, el a donat un tablou de Mark Bradford instituției.

Artiști și diverse surse de inspirație

Cele 50 de lucrări expuse au surse de inspirație dintre cele mai diverse.

Jennifer Guidi a creat o lucrare inspirată de grupul k-pop feminin Blackpink, iar Derrick Adams a ales aclamatul album din 2005 al lui Mary J Blige, „The Breakthrough”. Matthew Wong și Hilary Pecis s-au inspirat din muzica interpretei Lana Del Rey.

Vor exista și două lucrări în format NFT. Ele au fost realizate de Burnt Toast și au fost inspirate de sound-ul Timbaland și N.E.R.D.

Directorul muzeului, Michael Govan, a precizat: „Ca instituție ce mult timp a explorat intersecția dintre artă și alte sectoare, inclusiv designul și muzica, LACMA a colecționat concepte de albume de-a lungul ultimilor ani și este însuflețitor să vezi acești artiști reinterpretând trei decenii de muzică emblematică”.

Expoziția „Artistis Inspired by Music: Interscope Reimagined” va fi deschisă până pe 13 februarie.

Fotografie principală: Portret al lui Dr. Dre, de Kehinde Wiley. Credit foto: Los Angeles County Museum of Art