Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Zeci de sculpturi, între care „Hidra” a lui Ioniță, în licitație la București
hidra, costin ionita

Zeci de sculpturi, între care „Hidra” a lui Ioniță, în licitație la București

Mai mult de optzeci de sculpturi – între care „Hidra (Proiect 1990)” a lui Costin Ioniță și „Himeră” a lui Felix Aftene – vor fi licitate în București, la casa Artmark, în seara de 28 martie.

Aurel Vlad, Paul Neagu, Marcel Guguianu, Ion Irimescu, Oscar Han, Romulus (Romul) Ladea și Ion Iancuț se numără printre artiștii ale căror lucrări sunt incluse în licitația de sculptură de la finalul lunii.

„Hidra (Proiect 1990)” (2012), de Costin Ioniță, sculptură realizată din polistiren, oțel, fibră de sticlă și rășină, cu înălțime de 6 metri, a primit cea mai mare estimare, de cel mult 10.000 de euro.

Cel mai recent, lucrarea a făcut parte din ediția de anul acesta a proiectului Luna Sculptorilor Români, derulat în Iași, unde a fost subiectul unei controverse. Amplasată în aer liber, ea a fost ținta trecătorilor – unora le-a fost indiferentă, însă alții chiar au considerat-o demonică.

„Himeră” (2020), bronz de Felix Aftene, a primit o estimare maximă de 9.000 de euro, iar artistul mai are în licitație și lucrarea „Despre zbor”, estimată la cel mult 8.000 de euro.

Marcel Guguianu este prezent în licitație cu nouă sculpturi, dintre care „Muză”, realizată în marmură, a primit cea mai mare estimare, de 5.000 de euro.

„Nostalgie”, sculptură din tablă din zinc cu cositor, culori acrilice și ceramice de Aurel Vlad, a primit o estimare maximă de 5.000 de euro, la fel și „New Hyphen”, creație din granit roșu de Paul Neagu.

Două lucrări din bronz ale lui Ion Irimescu intitulate „Muzică” apar în licitație cu estimare maximă de 3.500 euro și 1.800 euro.

De asemenea, două lucrări de Oscar Han sunt incluse licitației – „Moș Țuțu (Țăran din Siliștea)”, bronz estimat la 1.800 de euro, o variantă a acesteia figurează în colecția Muzeului Național de Artă al României, și „Sărut”, lut patinat, cu aceeași estimare.

Ladea apare cu două creații – „După baie”, cositor, și „Nud de bărbat”, bronz – fiecare cu estimare maximă de 900 de euro. Șase lucrări de Iancuț au estimări cuprinse între 500 și 1.800 de euro.