Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Ziua Întâi”, expoziția Victoriei Zidaru de la MNAC, prelungită
victoria zidaru, mnac, curatorial.ro

„Ziua Întâi”, expoziția Victoriei Zidaru de la MNAC, prelungită

Expoziția „Victoria Zidaru. Ziua Întâi” de la Muzeul Național de Artă Contemporană a fost prelungită și poate fi vizitată la etajul al patrulea până în 19 mai 2024.

Sculptorița Victoria Zidaru a realizat – special pentru acest spațiu – o instalație din material textil, vegetal, precum și obiecte din pânză, umplute cu fân și plante aromate, și lucrări video și sonore.

Curatoriată de Ruxandra Demetrescu, expoziția „este un manifest pentru spiritualitate, dar în măsura în care, dintodeauna, acesta a fost rolul artei, de a tălmăci – cu sau fără cuvinte – apropierea sau distanța față de repere și verticalitate”, explica artista într-un interviu acordat curatorial.ro la începutul lunii trecute.

„Ziua Întâi” a făcut parte din sezonul expozițional al Muzeului Național de Artă Contemporană inaugurat pe 2 noiembrie și încheiat la 31 martie, care a cuprins show-uri Alma Redlinger, Eugen Raportoru și Felix Aftene, dar și ediția a doua a „Cronicile viitorilor supereroi”.

Credit foto: curatorial.ro