Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Ziua Internațională a Muzeelor, la Craiova – Lucrări de Brâncuși și expoziții temporare, în tururi offline și online
muzeul de arta craiova

Ziua Internațională a Muzeelor, la Craiova – Lucrări de Brâncuși și expoziții temporare, în tururi offline și online

Muzeul de Artă Craiova invită de Ziua Internațională a Muzeelor, sărbătorită pe 18 mai, la turir offline și online în expoziția sa permanentă, ce cuprinde șase lucrări de Constantin Brâncuși, și în expoziții temporare.

În 1977, Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM) a stabilit ca, în fiecare an, pe 18 mai să fie marcată Ziua Internațională a Muzeelor.

În acest an, este pus accentul pe puterea muzeelor pentru dezvoltarea durabilă a comunităților. Un rol important în acest sens îl au proiectele educative muzeale și accesibilitatea prin intermediului procesului de digitalizare.

Peste 8.000 de lucrări, în patrimoniul Muzeului de Artă Craiova

Fondat în 1954, Muzeul de Artă Craiova deține un patrimoniu constituit din peste 8.000 de lucrări de artă europeană și românească.

Cele mai valoare dintre piesele deținute de muzeu sunt șase dintre lucrările Constantin Brâncuși, titan al artei moderne: „Vitellius”, „Orgoliu”, „Cap de copil”, „Fragment de tors”, „Domnișoara Pogany” și „Sărutul”.

Poate fi vizitat la muzeu Cabinetul „Constantin Brâncuși”, Galeria de artă românească, expoziția „Personalități craiovene” (deschisă cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor 2022) și expoziția temporară „Amprente”, cu lucrări de Nicolae Alexi și Aurel Bulacu.

Program de vizitare: miercuri – duminică, între orele 10:00 și 17:00 (ultima intrare în muzeu la ora 16:30).

De asemenea, muzeul pune la dispoziția publicului de pretutindeni posiblitatea de a fi vizitat online prin intermediul unui tur virtual.