Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Cărți de joc concepute de Vivienne Westwood, vândute în beneficiul Greenpeace
vivienne westwood, cards

Cărți de joc concepute de Vivienne Westwood, vândute în beneficiul Greenpeace

Zece desene realizate de regretata creatoare de modă și activistă Vivienne Westwood vor fi licitate, la Christie’s, sub titlul „The Big Picture – Vivienne’s Playing Cards”, în beneficiul Greenpeace.

Acesta este un proiect conceput chiar de Westwood. Înainte de a muri, în decembrie 2022, ea a semnat o sută de coli de hârtie Hahnemühle Museum Etching, cu dorința ca zece dintre cele mai importante concepte ce evidențiază mesajele ei activiste să fie tipărite pe aceste prețioase „cartoline” de mari dimensiuni, cu autografe, după moartea sa. Aceste cărți de joc în ediție limitată vor fi puse în vânzare sub titlul „The Big Picture – Vivienne’s Playing Cards”, create de Fundația Vivienne pentru Greenpeace. Ele au fost produse într-o ediție de lux de zece portofolii, dintre care primul va fi prezentat într-o cutie acoperită cu in și brodată manual, care va fi scoasă la licitație la Christie’s în 25 iunie, cu o estimare de 30.000-50.000 de lire sterline.

Vivienne Westwood s-a folosit deseori de formatul cărților de joc în campaniile și desenele ei, iar primul concept a fost „Vivienne’s Playing Cards for Climate Revolution”, lansat în 2017. Folosind o reprezentare puternică, ea a conceput un set de cărți de joc care descriu o strategie economică bazată pe cultură pentru a salva lumea. Împreună, acestea au spus o poveste puternică și au fost un îndemn la acțiune.

Ideea a fost reimaginată de Vivienne Westwood ca un proiect lăsat moștenire, prezentat acum în ediții limitate. Ediția de lux ce va fi licitată cuprinde zece printuri digitale realizate în baza unor lucrări de artă create de Vivienne Westwood, fiecare numerotată și semnată de creatoarea de modă.