Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Discursul de la Davos al Gretei Thunberg, subiect de tablou pentru un artist din Irlanda de Nord
Pictură, Jack Coulter, Curatorial

Discursul de la Davos al Gretei Thunberg, subiect de tablou pentru un artist din Irlanda de Nord

Artistul nord-irlandez Jack Coulter a transformat în pictură discursul pe care tânăra activistă de mediu Greta Thunberg l-a ţinut la Forumul Economic de la Davos în 2019, informează The Guardian.

Coulter are o condiţie neurologică rară, numită sinestezie, anume simţurile sale se întrepătrund. Pentru acest tablou, numit „Future Generations”, artistul a folosit cuvintele  Gretei Thunberg şi muzica trupei rock The 1975.

Jack Coulter, care e admirat de vedete precum Paul McCartney şi Anne Hathaway, şi- a construit o carieră din transpunerea muzicii pe pânză. A pictat un tablou care ilustra Concertul pentru vioară al lui Felix Mendelssohn, alături de the London Chamber Orchestra, dar mărturiseşte că actuala operă este ceva unic pentru el.

Pictura va face parte din licitaţia de artă contemporană a casei Sotheby’s, care se desfăşoară între 7 şi 13 septembrie, iar preţul estimat pentru aceasta este de 20.000 de lire sterline. O parte din încasări vor fi transferate către Greta Thunberg Foundation, iar lucrarea va fi expusă la sediul din Londra al Sotheby’s.

Credit foto: Sotheby’s via The Guardian