Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Ferma solară aflată la cea mai mare altitudine

Ferma solară aflată la cea mai mare altitudine

Un proiect din Alpii elvețieni reprezintă ferma solară aflată la cea mai mare altitudine, unică în lume.

Ferma se află la 1.800 de metri deasupra nivelului mării.

Proiectul produce în prezent 800.000 de kilowați-oră (KWh) pe an, adică energie suficientă pentru 220 de gospodării.

Două treimi din energia Elveției este produsă prin puterea apelor. Romande Energie are în plan să dezvolte unități de producție multi-energie, iar această fermă solară a fost un proiect firesc, mai ales că ea se află pe un baraj.

În acest fel, impactul asupra mediului nu este prea mare, spun reprezentanții companiei.

Obiectivul este construirea unei ferme solare de 25 de ori mai mare decât proiectul actual și să fie identificate alte rezervoare la înălțime mare, atât în Elveția, cât și în străinătate.

Țara și-a luat angajamentul ca până în 2050 să atingă neutralitatea climatică și există deja planuri de a recrea ferma solară plutitoare.

Această producție mai mare este datorată efectului de albedou – reflexia soarelui din gheață și zăpadă -, radiației ultra-violete mai bune, grație altitudinii, și temperaturii mai scăzute, care oferă eficiență mai mare.

Experții sunt de părere că soluții inovative sunt necesare la nivel mondial pentru a pune capăt dependenței noastre de combustibilii fosili.

Mai multe detalii pe bbc.com.