Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Natură   /  Harta ADN a tuturor formelor de viață din Insulele Britanice
dna.,abstract,3d,wireframe,dna,molecule.,medical,science,,genetic,biotechnology,

Harta ADN a tuturor formelor de viață din Insulele Britanice

Un plan uriaș de a realiza harta ADN a tuturor formelor de viață din Insulele Britanice, 70.000 de specii, este în derulare și reprezintă unul dintre cele mai ambițioase proiecte științifice.

Oamenii de știință britanici vor să cartografieze toate formele de viață – plante, animale, fungi –  care se găsesc în Regat și în Irlanda.

Aceste genomuri – seturi complete de informație genetică pentru o specie – pot transforma modul de a înțelege lumea naturală. În plus, pot exista beneficii pentru oameni privind producerea de medicamente și materiale naturale, relatează BBC.

Proiectul se numește „Darwin Tree of Life” și la el participă și Natural History Museum, iar în centru se află Wellcome Sanger Institute din Cambridge, unde ajung zilnic mostre de peste tot din insule.

2030, termen limită pentru harta ADN

Cercetarea va acoperi toate timpurile de habitate.

Mark Blaxter, care conduce proiectul, a declarat: „Când genomul uman a fost secvențiat, a fost schimbat pentru totdeauna modul în care facem biologie umană. Și a transformat felul în care ne vedem și cum abordăm sănătatea noastră și bolile. Vrem să facem asta posibil pentru toată biologia. Ne dorim ca toată lumea care lucrează pe orice specie sau pe orice grup de specii de oriunde din lume să poată avea acces la această bază”.

Prin această secvențiere ar urma să fie demonstrat cum sunt relaționate speciile și să fie dezvăluite similaritățile lor și unde se află diferențele dintre ele.

Termenul limită pentru proiectul „Darwin Tree of Life” este finalul anului 2030. Până atunci, toate cele 70.000 de specii trebuie să aibă ADN-ul descifrat.