Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  NASA va lansa şase mici sateliţi pentru a studia şi monitoriza ciclonii tropicali
nasa cicloni tropicali

NASA va lansa şase mici sateliţi pentru a studia şi monitoriza ciclonii tropicali

NASA va lansa doi din şase sateliţi de dimensiune mică, începând din 12 iunie, pentru a studia formarea şi evoluţia ciclonilor tropicali, la interval de o oră.

Această frecvenţă este aproximativ de şase ori mai mare decât cea înregistrată de sateliţii care există în prezent, estimează specialiştii.

Iniţiativa este cuprinsă într-o misiune numită generic TROPICS, iar sateliţii vor fi plasaţi pe orbită, anul acesta, astfel încât să acopere o mare parte a suprafaţei terestre.

Sateliţii sunt lansaţi în perechi

Este vorba, astfel, de trei lansări, în special în zone unde asemenea cicloni se formează. Principiul acestor tehnologii de monitorizare este bazat pe faptul că toate formele materiei, inclusiv vaporii de apă, oxigenul şi norii, emit energie sub formă de căldură şi lumină. Fiecare dintre sateliţii TROPICS are un instrument numit radiometru cu microunde, care măsoară emisiile din atmosferă.

Frecvenţele înregistrate sunt citite de specialişti, care fac estimări legate de precipitaţii, umiditate şi alte caracteristici ale unei furtuni în zona vizată din atmosferă. În final, datele ar putea ajuta la alcătuirea unui amplu studiu al ciclonilor tropicali.

Credit foto: NASA