Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O instalaţie artistică interactivă transformă Battery Park din New York într-un paradis al păsărilor
Battery Park

O instalaţie artistică interactivă transformă Battery Park din New York într-un paradis al păsărilor

O instalaţie artistică interactivă transformă Battery Park din New York într-un paradis al păsărilor, informează Time Out.

Aici sunt prezentate 30 de specii de păsări, în acuarelă, iar instalaţia, numită „Bird’s-Eye View”, a fost creată de Shuli Sadé şi a fost inaugurată pe 22 aprilie, de Ziua Pământului.

Creaţia aduce în atenţie păsările care îşi caută refugiu în oazele urbane de verdeaţă şi este inspirată de zborul înaripatelor. Practic, vizitatorii pot scana cu telefonul unul sau mai multe dintre cele 70 de coduri QR puse la dispoziţie pentru a vedea păsările din oraş şi pentru a le cunoaşte habitatul şi obiceiurile migratorii.

Sadé a folosit pentru creaţia sa desene ştiinţifice, sunete şi hărţi ale migraţiei puse la dispoziţie de Audubon Society. Odată scanat codul, utilizatorul aude sunetul păsărilor. Imaginile sunt completate cu poezii atent alese pentru „a face o paralelă între silabele unei poezii şi trilurile repetitive ale păsărilor, care au fost, de multe ori, inspiraţie pentru poeţi”, arată The Battery Park City Authority.