Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  O „turmă” de păpuși va parcurge 20.000 km pentru a evidenția urgența crizei climatice
Little-Amal-octombrie-2021-sursa-foto-Shutterstock-curatorial.ro_

O „turmă” de păpuși va parcurge 20.000 km pentru a evidenția urgența crizei climatice

Echipa de producție din spatele păpușii Little Amal, care în 2021 a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește criza refugiaților din Europa, speră ca prin evenimentul „The Herd” să ridice și mai mult gradul de conștientizare al oamenilor în privința efectelor crizei climatice.

Turma de animale-păpuși („The Herd”) va porni din vestul Africii în primăvara anului 2025. Ruta planificată include Senegal, Maroc, Gibraltar, Spania, Franța, Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Suedia și Norvegia.

Centrul turmei va fi reprezentat de aproximativ 30 de păpuși reprezentând migrația animalelor din Serengeti, la care se va adăuga pe parcurs, odată cu atingerea noilor puncte din traseu, o „migrație masivă” formată din diferite specii de animale, ce va fi în continuă creștere și evoluție.

Un semnal de alarmă pentru omenire

Little Amal a avut un reach estimat de 2 miliarde de oameni, incluzând și interacțiunile online, de-a lungul călătoriei sale de 8000 de km din Turcia până în Marea Britanie. Păpușa înaltă de 3.5 metri, reprezentând o fetiță siriană în vârstă de 9 ani, a devenit rapid un icon global.

Călătoria păpușii Little Amal a fost concepută de The Walk Production în asociere cu Handspring, companie africană aflată care a creat și spectacolul de teatru de păpuși War Horse. Pentru evenimentul „The Herd”, The Walk Production va colabora cu o altă companie sud-africană, Ukwanda, pentru producerea păpușilor.

Bineînțeles, cele două evenimente sunt interconectate puternic, deoarece o parte uriașă a crizei migrației este generată de criza climatică, din cauza prăbușirii agriculturii și a lipsei veniturilor. Lansarea „The Herd” în sudul global va canaliză atenția către grupurile cele mai afectate de criza climatică.

Sursă text: The Guardian