Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Sculpturi și obiecte create de artiști ca Zhang Huan și Ronnie Wood, vândute pentru a sprijini conservarea tigrilor
wwf tiger trail

Sculpturi și obiecte create de artiști ca Zhang Huan și Ronnie Wood, vândute pentru a sprijini conservarea tigrilor

Treizeci și trei de sculpturi care întruchipează tigri și mai mult de 20 de obiecte de artă create de 60 de artiști, între care Zhang Huan și Ronnie Wood, sunt vândute prin Sotheby’s, iar veniturile obținute vor merge către World Wide Fund for Nature (WWF) Tiger Trail.

Licitația online se va încheia pe 5 mai.

WWF Tiger Trail este un traseu artistic în Singapore care aduce laolaltă arta și conservarea pentru a atrage atenția asupra protejării naturii într-un mod educațional și interesant.

Perspective asupra schimbărilor climatice, braconajului și defrișărilor

Sculpturi în mărime naturală ce întruchipează tigri și obiecte de artă inspirate de aceste mamifere au fost create de artiști precum Zhang Huan, Bharti Kher & Subodh Gupta, Ian Davenport, Ronnie Wood, Wasinburee Supanichvoraparch, Red Hong Yi și Ashley Yeo.

Veniturile vor fi folosite în sprijinul eforturilor de conservare a tigrilor făcute de WWF – protejarea habitatului forestier, ajutorarea rangerilor și implicarea comunităților locale din Asia de sud-est.

Dacă la începutul secolul 20 numărul tigrilor care trăiau în sălbăticie pe Pământ era de 100.000, în prezent, acesta este de 3.900. Scăderea este cauzată de pierderea habitatului și braconaj.

Fiecare dintre sculpturi reprezintă o perspectivă unică asupra schimbărilor climatice, braconajului și defrișărilor care îi afectează în sălbăticie.