Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Arheologii au decis să reîngroape relicvele unei vile romane unice pe teritoriul britanic
Arheologie, Vilă romană, Historic England, Curatorial

Arheologii au decis să reîngroape relicvele unei vile romane unice pe teritoriul britanic

Arheologii au decis să reîngroape relicvele unei vile romane considerate unice pe teritoriul britanic, construcţia fiind descoperită în Scarborough, Anglia, anul trecut, informează Smithsonian Magazine.

Reprezentanţii organizaţiei Historic England, care este responsabilă de conservarea arhitecturală susţinută de guvern, speră că această iniţiativă o să păstreze acest sit unic pentru următoarele generaţii, arată BBC.

O clădire cu semnificaţie aparte

Experţii au mărturist că au descoperit, în situl arheologic, mai mult decât se aşteptau, deoarece în relicvele clădirii existau indicii despre viaţa romanilor pe teritoriul britanic. Descoperirea a fost făcută în contextul lucrărilor pentru un complex imobiliar. Proprietatea romană ar fi aparţinut unor persoane din aristocraţia vremii, după cum indică obiectele de lux şi spaţiul dedicat practicilor religioase. Vila avea inclusiv o baie încăpătoare.

Creată în jurul unui spaţiu circular, posibil un turn, clădirea se desfăşoară pe o suprafaţă echivalentă cu cea a două terenuri de tenis. Aceasta avea culoare şi clădiri anexe iar materialele folosite la construcţie erau cele mai bune din acea perioadă.

Prezenţa romanilor în zona în care a fost făcută descoperirea este datată din anul 71 Era Noastră.

În ceea ce priveşte reîngroparea sitului, experţii susţin această măsură, deoarece relicvele sunt astfel apărate de acte de vandalism, turişti prea entuzaşti sau fenomenele climatice. Spaţiul de deasupra relicvelor rămâne deschis publicului şi cel mai probabil autorităţile vor expune panouri explicative legate de acest loc.

Credit foto: Historic England via Smithsonian Magazine