Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Societate   /  Barcă de pescuit din secolul XIX, descoperită de muncitori în Florida
shipwreck florida

Barcă de pescuit din secolul XIX, descoperită de muncitori în Florida

Muncitori din Florida au făcut o descoperire surprinzătoare în timp ce lucrau la un proiect de drenaj în valoare de 42 de milioane de dolari în orașul St. Augustine: rămășițele unei bărci de pescuit din lemn care datează de la mijlocul și sfârșitul anilor 1800.

Deși descoperirea a fost neașteptată, Departamentul de Transport din Florida era pregătit. Acesta a avut la dispoziție membri ai firmei de arheologie Southeastern Archaeological Research (SEARCH) în timpul lucrărilor de infrastructură, deoarece descoperiri similare au fost făcute în timpul unor proiecte anterioare.

„Credem că nava este o mică ambarcațiune cu un singur catarg, cu pescaj de mică adâncime, din secolul al XIX-lea, care a fost probabil folosită pentru a extrage pește și crustacee din căile navigabile de coastă și direct din larg”, a declarat pentru The Guardian James Delgado, vicepreședintele SEARCH care a condus proiectul.

„Este posibil ca nava să se fi scufundat pe neașteptate și, în timp, să se fi împotmolit”, a adăugat el. „Acesta este motivul pentru care s-a conservat atât de bine – a fost încapsulată în pământ și noroi, astfel încât nu a existat niciun contact cu aerul pentru a se descompune. Este cu adevărat o descoperire incredibilă”.

Pantofi din piele și monede din secolul al XIX-lea au fost, de asemenea, găsite în sit, la opt metri sub pământ.

Echipajul a folosit presiunea controlată a apei pentru a îndepărta noroiul și murdăria pentru a excava barca pe o perioadă de cinci zile, scoțând în cele din urmă coca inferioară a navei, al cărei fund măsura probabil între 24 și 28 de metri lungime.

Foto credit: Ximenez-Fatio House Museum