Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Cel mai mare diamant alb scos vreodată la licitație, estimat la peste 20 de milioane de dolari

Cel mai mare diamant alb scos vreodată la licitație, estimat la peste 20 de milioane de dolari

Cel mai mare diamant alb scos vreodată la licitație are o valoare estimată la peste 20 de milioane de dolari și va fi parte din vânzarea Geneva Magnificent Jewels, programată de casa Christie’s pentru 11 mai.

„The Rock”, după cum a fost supranumită piatra prețioasă, este un diamant în formă de pară și are 228,31 de carate. Valoarea lui a fost estimată între 20 de milioane și 30 de milioane de dolari.

Această nestemată rară a fost extrasă și șlefuită în Africa de Sud în urmă cu mai mult de două decenii și este cel mai mare diamant alb care a fost vreodată scos la licitație.

Diamantul va fi însoțit de o scrisoare de confirmare din partea Gemmological Institute of America (GIA).

Recordul de licitație anterior pentru cel mai mare diamant alb a fost de 163,441 de carate, bijuteria fiind vândută la Christie’s Geneva în noiembrie 2017, pentru 33,7 milioane de dolari.

„The Rock” se află acum expus la Christie’s Dubai, până pe 29 martie, după care va ajunge în Taipei și New York, înainte de Geneva, unde va putea fi văzut între 6 și 11 mai.

Credit foto: Christie’s